Μεγάλες αλλά και ανεκμετάλλευτες οι δυνατότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά

mpoutsikakis mouseio

του Χριστόφορου Μπουτσικάκη

Τις μεγάλες δυνατότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά αλλά και τα προβλήματα στην λειτουργία του διαπίστωσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης ο οποίος επισκέφτηκε το Μουσείο και ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ.Ανδρομάχη Καπετανοπούλου.

Η ενημέρωση του κυρίου Μπουτσικάκη περιελάβανε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου αλλά και στην έκθεση ANTITHESIS ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα λειτουργικά προβλήματα και στις ελλείψεις υποδομών που στερούν την δυνατότητα από ένα τόσο σημαντικό Μουσείο να αναπτυχθεί και να αυξήσει την εξωστρέφεια του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μπουτσικάκης ¨είναι μεγάλο λάθος για την Πειραϊκή Κοινωνία και έχουμε ευθύνη όλοι μας για αυτό, το γεγονός ότι έως σήμερα ένα τόσο σημαντικό Μουσείο δεν έχει βρει την θέση που του αξίζει στην τουριστική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Είναι δε απορίας άξιο, το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα του είναι ιδιαίτερα χαμηλή παρότι τα εκθέματα του είναι ξεχωριστά.

Ο ανεκμετάλλευτος αυτός θησαυρός, στο κέντρο του Πειραιά, θα πρέπει να αναδειχθεί, να προβληθεί και να πρωταγωνιστήσει από εδώ και πέρα σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται από όλους μας για οικονομική , τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και ειδικά στην Διευθύντρια , αρχαιολόγο κ. Στέλλα Χρυσουλάκη καθώς και στο σύνολο των συνεργατών της αλλά και των εργαζομένων τόσο στο συγκεκριμένο Μουσείο όσο και στο σύνολο των λοιπών εποπτευόμενων υπηρεσιών (Μουσεία Αίγινας, Πόρου, Κυθήρων και Σαλαμίνας) για το γεγονός ότι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια να προβληθεί ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος του Πειραιά αλλά των νησιών.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και συγχαρητήρια αξίζουν και στους φορείς για την ένταξη του Μουσείου σε δύο σημαντικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία θα αλλάξουν εντελώς την όψη αλλά και τον χαρακτήρα του και θα του δώσουν την δυνατότητα να μετατραπεί σε ένα σημαντικό, μεγάλο, μητροπολιτικού χαρακτήρα Μουσείο.
Ελπίζω η σταδιακή βελτίωση των υποδομών, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η διοργάνωση διαλέξεων και άλλων πολιτιστικών γεγονότων να μετατρέψουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της πόλης¨

Pin It

eep logo