Φως παντού! Τιμωρία όσων έπαιξαν με τη δημοκρατία!

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται να εγκαλούν κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στελέχη της Αντιπολίτευσης μιλώντας για Ντροπή! Είναι χαρακτηριστικό της αμετροέπειας, του θράσους, μη αίσθησης του πολιτικού χωροχρόνου και της κατάστασης βρίσκονται, που τα χαρακτηρίζει. Στο μυαλό τους μάλλον έχουν ότι όλοι πρέπει να ντρέπονται για κινήσεις τους, ενώ αυτοί είναι κάτι σαν άρια φυλή που έχει το αλάνθαστο του Πάπα σε συνδυασμό με ένα ηθικό άλλοθι που το βλέπουν μόνο αυτοί. Ξεχνούν δε ότι δεν είναι οι παρθένες του πολιτικού σκηνικού αφού κυβέρνησαν τεσσεράμισι χρόνια και δεν έδειξαν και τον καλύτερο χαρακτήρα, την ειλικρίνεια ούτε και ήθος, είτε αφορά στις πολιτικές επιλογές τους που πληρώνει ακόμα και θα πληρώνει για καιρό η Οικονομία και η χώρα, είτε αφορά στην προσπάθεια να ελέγξουν Τύπο, Δικαιοσύνη, θεσμούς με τρόπους ανήθικους και κατάπτυστους πλήττοντας την Δημοκρατία.

Το πολιτικό ήθος τους βέβαια το έδειξαν τέτοιες μέρες πριν πέντε χρόνια, διοργανώνοντας ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, με ερώτημα που δεν υφίστατο, χαρακτηρίζοντας νενέκους και ευρωλιγούρηδες όσους τάχθηκαν με το ΝΑΙ και κάνοντας με ευκαμψία μία μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα αλλάζοντάς τα όλα σε λίγες ώρες, χωρίς ποτέ να ζητήσουν μία συγγνώμη έστω από όσους χόρευαν τσάμικους την βραδιά του δημοψηφίσματος. Το ήθος τους το έδειξαν κοροϊδεύοντας με τον πιο καθαρό τρόπο ένα λαό, αφού πρώτα τον δίχασε. Ασφαλώς το ότι αυτός ο πολιτικός, ιδεολογικός μεταμορφισμός έγινε κατά βάση δεκτή από τους « ασυμβίβαστους αγωνιστές » δείχνει και την αποδοχή ή έστω την ανοχή στις πιρουέτες του Α.Τσίπρα από χιλιάδες «αριστερούς» που πρότασσαν την εξουσία, την καρέκλα από τη ιδεολογία. Άλλωστε η συνύπαρξη δήθεν καθαρόαιμων αριστερών με Πασόκους που δεν άντεχαν τα Μνημόνια του Γ.Α.Π ή του Α. Σαμαρά ενώ κατάπιναν το Μνημόνιο Τσίπρα, μαζί με την ώσμωση με την ακροδεξιά και τον Πάνο Καμμένο δημιουργούσε ένα αμάγαλμα ασπόνδυλων ιδεολογικά και πολιτικά, ένα συνασπισμό δίχως πίστη σε ιδέες, σεβασμό σε αρχές αρκούντως επικίνδυνο όχι μόνο για την Οικονομία της χώρας ,αλλά και για την Δημοκρατία. Αναφέρομαι ειδικά στο Δημοψήφισμα όχι μόνο λόγω χρόνου, αλλά γιατί από όλα τα ψέματα, όλες τις μεγαλοστομίες τους, όλα όσα έπραξαν μέσα σε ένα διαρκές ντελίριο τυχοδιωκτισμού και λαϊκισμού, αυτό θα τους ακολουθεί σαν βαριά σκιά ότι και να πουν , όσο και αν προσπαθήσουν να ξεχαστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μια τερατώδη μηχανή εξουσίας που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα. Ενοχοποιούσε όποιον ήθελαν με πρωτοφανή ετσιθελισμό, έκανε μεταγγραφές από το «Σύστημα Παπαγγελόπουλου», στοχοποιούσε αντιπάλους, έσερνε χωρίς στοιχεία πολιτικούς αντιπάλους μπροστά σε κάλπες ντροπής. Επικαλούταν συνεχή ψέματα( π.χ για το FBI που είχε λίστα εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων), αναζητούσε από τον Μαδούρο μέχρι ειδήμονες στις off shore δικηγόρους και από « περίεργες Διοικήσεις Τραπεζών» μέχρι ντόπιους και εξ άλλων χωρών επιχειρηματίες στηρίγματα για να εγκαθιδρύσουν καθεστώς.

Τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο αριθμό σκελετών στην ντουλάπα και τώρα η ντουλάπα φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά. Γι αυτό απέφευγαν και αποφεύγουν ακόμα να κάνουν μία συνολική αυτοκριτική. Γιατί αυτό θα οδηγούσε σε επώδυνες συζητήσεις που αφορά κυρίως στην παρέα Τσίπρα, στις επιλογές του μεγάλου τιμονιέρη που είναι και αναντικατάστατος. Γιατί επιπλέον δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα για όσα πια γίνονται γνωστά και γι αυτό με θράσος μιλάνε για την ανάγκη ελέγχου των αρμών την εξουσίας « την άλλη φορά» και επισημαίνουν ότι « την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Αυτά παθαίνουν όσοι υποτιμούν την Δημοκρατία. Αυτά παθαίνουν όσοι θεωρούν ότι μία εξουσία μπορεί να είναι αιώνια. Τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η Προανακριτική τελειώνει και φαντάζομαι πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον κ. Παπαγγελόπουλο να οδεύσει προς τον δρόμο του πεπρωμένου του, καταγγελλόμενος από σειρά δικαστικών. Σειρά δικαστικών που προκάλεσαν τους πάντες με την τακτική τους και τις ολιγωρίες τους δεν πρέπει να νιώθουν και ιδιαίτερα άνετα. Επιπλέον σειρά αποκαλύψεων για παρακρατικούς μηχανισμούς και παραδικαστικό , για στήσιμο ουσιαστικά του περίφημου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ,αλλά και για περίεργες σχέσεις και πολύ αποκαλυπτικές συνομιλίες για μαγαζιά, παραμάγαζα με πρωταγωνιστή τον Νούμερο δύο της «αριστερής Κυβέρνησης» κ. Παππά μας κάνουν να ανατριχιάζουμε για το τι ετοίμαζαν όσοι κατάγγελλαν την διαπλοκή. Από δίπλα και ο Π. Καμμένος, η σύζυγός του και αστυνομικοί εν ενεργεία και απόστρατοι. Και μέσα σ΄όλα αυτά χρήμα, πολύ χρήμα να κινείται μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Βενεζουέλας, Αθήνας και κάποιοι να διευθετούν πως, μέσω ποιων και για ποιον λόγο πρέπει να φτάσει σε συγκεκριμένο. Νοσηρό κλίμα που προκαλεί σιχαμάρα, οργή, ανατριχίλα για αυτά τα αντιδημοκρατικά παιχνίδια, γέλια για όποιον τολμάει να μιλήσει για ηθικό πλεονέκτημα της συριζαικής αριστεράς.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πουν ότι δεν τρέχει και τίποτα, ότι τους τιμωρεί το Σύστημα (λες και δεν έπαιξαν με πολύ επιφανείς εκπροσώπους του Συστήματος), μπερδεύουν τα λόγια τους, προσπαθούν να βρουν αντίβαρα για να αντεπιτεθούν. Μόνο λίγοι προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι, αλλά τις παρεμβάσεις τους τις έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ο Αλέξης Τσίπρας που πήρε τον Ν.Παππά υπό την ομπρέλα του και τα προβλήματα Παππά τα κατέστησε προβλήματα και ολόκληρου του Κόμματος. Κάτι θα ξέρει και δεν εννοώ από πολιτική τακτική. Για την ακρίβεια δύσκολα μπορεί να πειστεί και ο πιο καλοπροαίρετος ότι δεν τα γνώριζε όλα ο ίδιος. Δεν απείχε και πολύ το Πρωθυπουργικό Γραφείο από το Γραφείο του Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό το παιχνίδι συγκάλυψης αμαρτιών, παρατυπιών και παρανομιών δεν περνάει βέβαια δίχως κόστος. Πιστεύει άραγε κανείς στα αλήθεια, ότι μπορεί αυτή η παρέα, αυτά τα στελέχη να ηγηθούν μιας Προοδευτικής Παράταξης που να πρεσβεύει στοιχειώδες ήθος, σεβασμό σε αρχές; Αυτή η υπόθεση φαίνεται να ναυαγεί πριν καν ξεκινήσει το πλοίο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL φάνηκε ότι το 60% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στοχοποιήσει και να ενοχοποιήσει χωρίς στοιχεία πολιτικούς αντιπάλους αξιοποιώντας το σκάνδαλο NOVARTIS.To ίδιο πιστεύει μάλιστα το 28.4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λες και μικρό! Το 58% θεωρεί ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε παραδικαστικό, παρακρατικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες , με το 38.3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτή την άποψη! Το 57% δε, θεωρεί ότι ο Α. Τσίπρας έχει ευθύνες για την καταγγελούμενη λειτουργία παραδικαστικού, παρακρατικού κυκλώματος . Την ίδια άποψη έχει και ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι απαντήσεις στο σύνολό τους δείχνουν ένα ισχυρό πολιτικά και κοινωνικά τείχος απομόνωσης γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντικά ρήγματα εμπιστοσύνης προς όσα ισχυρίζεται η ηγεσία του μέσα στους ψηφοφόρους του. Δύσκολη κατάσταση. Δύσκολοι καιροί για βασιλιάδες. Ειδικά αν επιμένουν σε ένα αφήγημα από το οποίο προκύπτει ότι ήταν η ανόητα άχρηστοι ή επικίνδυνοι ή και τα δύο. Ιδιαίτερα αν επαληθευτούν όσοι πιστεύουν ότι ακολουθεί το κυρίως τσουνάμι των αποκαλύψεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα όσα πρωτοφανή καταγγέλονται δεν αφήνουν, δεν μπορεί να αφήνουν κανένα περιθώριο μη διερεύνησης των πάντων μέχρι τέλους και μη απονομής πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται. Δεν πρόκειται για ένα τυπικό ή ηθικό καθήκον. Αποτελεί καθήκον απέναντι στην Δικαιοσύνη , τους θεσμούς, την τιμή του Πολιτικού κόσμου, την λειτουργία της Δημοκρατίας. Αν όλα μείνουν και αιωρούνται , τότε τα θύματα θα είμαστε όλοι μας. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι καιρός για σκανδαλολογία. Θα είχαν δίκιο αν μιλούσαμε για σκανδαλολογία και όχι για υπαρκτά σκάνδαλα .Άλλοι επικαλούνται την πανδημία, την Οικονομική Κρίση , τους κινδύνους στα εθνικά για να διατυπώσουν την άποψη ότι πρέπει να ασχοληθούμε μ΄αυτά . Σωστά, μόνο που πρέπει να υπερασπιστούμε και την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, τους θεσμούς γιατί αν δεν το πράξουμε ένα σύννεφο αναξιοπιστίας θα σκεπάζει την χώρα και αυτό θα εμποδίσει και την αντιμετώπιση και των άλλων προβλημάτων.

Άλλωστε αυτό το αντιλαμβάνεται η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Στην έρευνα της OPINION POLL που ήδη επικαλεστήκαμε, αυτό φαίνεται εντελώς καθαρά. Το 77% ζητάει διερεύνηση όλων των καταγγελιών για δράση παρακρατικού, παραδικαστικού μηχανισμού και απονομή ευθυνών. Αξίζει δε να το δούμε πως εκφράζεται και ανά κόμμα. Αυτό ζητάει το 89% της Ν.Δ, το 62% του ΣΥΡΙΖΑ, το 88.7% του ΚΙΝΑΛ, το 54.8% του Κ.Κ.Ε, το 84% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 85% του ΜΕΡΑ 25.

Τα ποσοστά νομίζω πως είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η απαίτηση είναι παλλαϊκή, διακομματική, πανίσχυρη. ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! Αυτό είναι το καθαρό μήνυμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Pin It

eep logo