Σε διπλή «επιφυλακή» το λιμάνι του Πειραιά!

olp limani peiraia containers

Εν μέσω πανδημίας του Convid-19

Σε διπλή «επιφυλακή» βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχει υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μείωσης του προσωπικού στην παρούσα κρίσιμη περίοδο ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί και μέτρα ελαχιστοποίησης της φυσικής παρουσίας τρίτων προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες διακίνησης φορτίων με την ενεργοποίηση της «απομακρυσμένης παράδοσης φορτίου.

Η δεύτερη «επιφυλακή» έχει να κάνει με τη διαχείριση των in tranzit φορτίων κυρίως με κατεύθυνση προς λιμάνια χωρών της Ε.Ε. που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την επέλαση του κορωνοϊού ώστε να αποφευχθεί αρρυθμία στις ροές.

Με την επανεκκίνηση της Κίνας λόγω της αποδρομής του κορωνοϊού και της σταδιακής ενεργοποίησης των Κινεζικών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων το λιμάνι του Πειραιά ευελπιστεί στην ανάσχεση της πτώσης στην κίνηση καθώς αυτή κυμάνθηκε στο 22% κατά μέσο όρο σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του έτους για τον περασμένο μήνα για το εισαγωγικό εμπόριο ενώ πάλι για τα ίδια διαστήματα ο μέσος όρος στις εξαγωγές παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10%.

theseanation.gr

Pin It

eep logo