Εντοπισμός και εκρίζωση φυτείας κάνναβης στη Σαμοθράκη

kanabis dendrylia samothraki

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμενικού

Στον εντοπισμό και εκρίζωση 415 δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουλίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, σε ορεινή δημόσια δασική έκταση στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή όπου μετά από πολυήμερες έρευνες, εντόπισαν μία οργανωμένη περίφρακτη με σύρμα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 20εκ. έως 135εκ., η οποία καλυπτόταν περιφερειακά από πυκνή αυτοφυή βλάστηση.

Προκειμένου να υπάρχει συνεχής και ασφαλής τρόπος ποτίσματος των δενδρυλλίων είχε εγκατασταθεί σύστημα σωληνώσεων επιμελώς καλυμμένο με χώμα, μέσω του οποίου, το νερό κατευθυνόταν με φυσική ροή από πηγή η οποία βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων προς τη φυτεία.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, ενώ οι εν λόγω σωληνώσεις καταστράφηκαν επί τόπου, ώστε να είναι αδύνατη η επαναχρησιμοποίηση τους.

Pin It