Στροφή της κρουαζιέρας σε μικρότερα πλοία!

cruiseship small

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία των tour operators, στροφή προς μικρά σε δυναμικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια βλέπουν οι αναλυτές της αγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνεχίζονται οι ακυρώσεις για κρουαζιέρες με μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός επιβατών που επιλέγουν να μετατρέψουν την κρουαζιέρα τους, επιλέγοντας μικρότερα κρουαζιερόπλοια.

Το γεγονός αποδίδεται στον φόβο του επιβατικού κοινού για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, καθώς θεωρεί ότι σε αυτά είναι δυσκολότερος ο έλεγχος στην παρούσα φάση της πανδημίας. Οι ποτάμιες κρουαζιέρες έλκουν ένα 25% του κοινού ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 75% των tour operators έχει βολιδοσκοπηθεί για κρουαζιέρες «αδρεναλίνης», καθώς στο συγκεκριμένο τομέα τα πλοία έχουν μικρές μεταφορικές ικανότητες επιβατών.

Όσον αφορά στην ανάκαμψη γενικά της κρουαζιέρας, τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο αιδιόδοξα για το 2021, όσο ένα εμβόλιο ή αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας του κορωνοϊού δεν έχουν προκύψει ακόμα στην παγκόσμια αγορά και τα κρούσματα ανά τον κόσμο συνεχίζουν ακάθεκτα.

theseanation.gr

Pin It

eep logo