Στ. Πέτσας: Ίσως ξαναδούμε την πληρότητα στην Ακτοπλοΐα!

aktoploia epivates

«Εάν εξακολουθήσουν να είναι εστία ανησυχίας τα πλοία»


Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόσφατη απόφαση του υπ. Ναυτιλίας με την οποία αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας στα επιβατηγά πλοία στο 80%, εν μέσω έξαρσης του αριθμού των κρουσμάτων, κι ενώ σε άλλους τομείς (μπαρ, εστιατόρια κλπ) είχαν ήδη ληφθεί πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Όπως υπογράμμισε την Δευτέρα το μεσημέρι, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες ο Στέλιος Πέτσας «εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να είναι εστία ανησυχίας οι μεταφορές -και ιδίως τα πλοία-, τότε είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα της πληρότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως τόνισε – και μάλιστα δυο φορές- ότι για το θέμα της πληρότητας των πλοίων, υπήρξε απόφαση της Επιτροπής των ειδικών. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε διάσταση με τους ειδικούς σε ότι αφορά την απόφαση να αυξηθεί το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας των πλοίων. Αλλά αυτό που προέχει, πρόσθεσε, είναι να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα, που έχουν θεσπιστεί, ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού στα πλοία.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Κι αυτό γιατί παρατηρούνταν το φαινόμενο να βγαίνουν οι επιβάτες και να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων χωρίς να φορούν μάσκα, ενώ μέσα να παραμένουν ελάχιστοι επιβάτες.

«Επομένως, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας «για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς.

Pin It

eep logo