ΠΟΕΠΛΣ: Στο έλεος του θεού οι Λιμενικοί στα νησιά!

limeniko metanastes

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη το απόγευμα στα τοπικά ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΛΣ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΩΣ».

Πιο συγκεκριμένα στην Κω βρίσκονται επισκεπτόμενοι και τα γύρω νησιά οι Μιχάλης Κωστάκης (Πρόεδρος ΕΠΛΣ Νοτιοδυτικής Ελλάδας – Υπ. Πρωτοβάθμιων Ενώσεων ΠΟΕΠΛΣ), Τσατσουλής Θάνος (Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ), Μπέρτσιας Αθανάσιος (Πρόεδρος Κυκλάδων – Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΠΛΣ) και ο «μάχιμος» Μενέλαος Δαφέρμος (Υπ. ΠΟΕΠΛΣ – ΥΠ. Πλωτών Μέσων Λ.Σ.). Κατά την σημερινή τους επίσκεψη στην Κω συναντήθηκαν με το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω καθώς και τα στελέχη των πλωτών προκειμένου να ακούσουν τα ζητήματα και ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα με την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας. Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ έκανε μια σύντομη εισήγηση δίνοντας στοιχεία που αφορούν το μεταναστευτικό αλλά και τον κλάδο τους και εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του προέδρου πως οι Λιμενικοί βρίσκονται στο έλεος του θεού στα νησιά χωρίς να γίνεται ίση κατανομή του προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν υποστελεχωμένα λιμεναρχεία (όπως της Κω 30%) ενώ άλλα να είναι υπερστελεχωμένα, τονίζοντας πως το Λιμενικό Σώμα διαθέτει 7.200 άνδρες και γυναίκες ενώ σύμφωνα με αυτά που απαιτούνται, θα έπρεπε να είναι περίπου 10.000. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι τονίζοντας και ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους τους στην Κω, που καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους σώζουν χιλιάδες ζωές μεγάλων ανθρώπων αλλά και παιδιών.

Οι Λιμενικοί όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των Κυκλάδων στα κακώς κείμενα και τα δημοσιεύματα έχουν να δείξουν τον ζήλο, την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους, είναι δοκιμασμένα στελέχη με υπερεργασία και έχουν πάρει στις πλάτες το θέμα του μεταναστευτικού, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέρτσιας. Για ασύλληπτο αριθμό εισροής μεταναστών έκανε λόγω ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ κ. Κωστάκης προερχόμενος από Πάτρα και όπως είπε χαρακτηριστικά «έρχομαι από την πύλη εξόδου μεταναστών στην πόλη εισόδου μεταναστών δηλαδή, την Κω» Υπερήφανος που υπηρετεί το Λιμενικό Σώμα και τα θαλάσσια σύνορα μας ήταν ο Μενέλαος Δαφέρμος που εδώ και 2 μήνες έχει αποσπασθεί από την Κρήτη προκειμένου να συνδράμει και αυτός με τους συναδέλφους του σε αυτή την τιτάνια και καθημερινή προσπάθεια που γίνεται.

Βιώνουμε δύσκολες στιγμές και αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις, εκεί που πάμε για αστυνόμευση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα αλλάζουν και ο ρόλος μας γίνεται διασωστικός και μόνο. «Οι λιμενικοί σώζουν ζωές, είμαστε υπερήφανοι γι'αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Pin It

eep logo