Τις εκκρεμότητες στο Λιμενικό εξετάζει ο Θ. Δρίτσας

limeniko soma

Να μην πάει ούτε μια μέρα χαμένη ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας από τους επικεφαλείς όλων των Διευθύνσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός έδωσε προθεσμία έως τα τέλη της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να του παρουσιάσουν αναλυτικά τι έχει συμβεί κατά το ολιγοήμερο διάστημα που «απουσίαζε» από το υπουργείο λόγω της προεκλογικής περιόδου, ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κάθε υπηρεσίες και ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι.

Στόχος του κ.Δρίτσα - ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλείς των Διευθύνσεων και την φυσική ηγεσία του Σώματος αμέσως μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου - είναι να υπάρξει συνέχεια μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θητείας του στο υπουργείο, ενώ ζήτησε από όλους να υπάρξει συνεργασία και να γίνει συστηματική δουλειά από όλους.

Δύο από τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι οι πιθανές αλλαγές στις υπηρεσίες του Σώματος λόγω των δυσλειτουργιών και των αντιδράσεων που προκάλεσε ο «Λιμενικός Καλλικράτης», αλλά και οι μεταθέσεις του προσωπικού. Το ζήτημα έθιξαν με επιστολές τους προς τον κ.Δρίτσα συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενικών.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες της θητείας του Θοδωρή Δρίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των λιμενικών που ζητούσαν να γίνουν μεταθέσεις προσωπικού προς τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω του αυξημένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, υπήρξε κωλυσιεργία με αποτέλεσμα να «παγώσει» η διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς προκηρύχθηκαν εκλογές και ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας.

Του Δ. Βυθούλκα, από το vima.gr

Pin It