Για τον Γιώργο Γαβρίλη!

gavrilis theodorakis

Η συνάντηση του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με τον Μίκη Θεοδωράκη έγινε πριν λίγες εβδομάδες του σπίτι του μεγάλου μουσουργού, κάτω από την Ακρόπολη.

Οι πληροφορίες του Portnet θέλουν τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη να έχει ζητήσει να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Άλλωστε, ως πρώην βουλευτής Πειραιά επί σειρά ετών πριν και μετά τη δικτατορία, ο Μίκης έχει καλή γνώση των όσων συμβαίνουν στον Πειραιά και έχει διατηρήσει τη σχέση του με την πόλη. Θέλησε λοιπόν να μιλήσει με τον Γιώργο Γαβρίλη μετά τις εκλογές και αφού είχε χάσει ο συνδυασμός του.

Μιλώντας για τον ίδιο τον Γ. Γαβρίλη, ο οποίος αποχωρεί την 1η Σεπτεμβρίου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θα πρέπει κανείς να σημειώσει ότι έδωσε με θάρρος ένα χαμένο (ιδιαίτερα μετά την τραγωδία στο Μάτι) αγώνα, αρνούμενος να επιλέξει ως «οδό διαφυγής» τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, όπως ακριβώς έκαναν άλλοι Αντιπεριφερειάρχες της Δούρου, που εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο σκάφος της. Με δεδομένη την απλή αναλογική, ο Γιώργος Γαβρίλης θα φάνταζε ως πιθανότατα ο βασικός «συγκυβερνήτης» στον Δήμο Πειραιά. Και αυτό γιατί θεωρείται απίθανο να κατέφευγε στην τυφλή, σχεδόν εμμονική, στόχευση εις βάρος του Β. Μαρινάκη.
Αντίθετα, καθώς ξεπερνώντας τις όποιες πολιτικές διαφορές ο Γ. Γαβρίλης συνεργάστηκε άψογα με τον Γ. Μώραλη (αλλά και τους άλλους δημάρχους της Β΄ Πειραιά), η πορεία συνεργασίας του με τη Δημοτική Αρχή για το καλό της πόλης θα ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Και ο προσωπικός του ρόλος πολύ πιο ουσιαστικός από το ρόλο του απλού Περιφερειακού Συμβούλου στον οποίο εκ των πραγμάτων περιορίζεται.

Με πλούσια εμπειρία και χωρίς να τον έχουν πάρει δα τα χρόνια, ο Γ. Γαβρίλης άφησε ένα θετικό αποτύπωμα στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, που αναγνωρίζεται από όλους. Και ως εκ τούτου, αν και βέβαια είναι πολύ πρόωρο να συζητήσει κανείς για το μέλλον, δεν αποκλείεται να επιστρέψει μετά από μια περίοδο «αγρανάπαυσης» σε πιο κεντρικό ρόλο.

Pin It

eep logo